A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Увага: Штормове попередження!

Дата: 25.09.2020 16:47
Кількість переглядів: 791

Згідно попередження Закарпатського обласного центру з гідрометеорології про стихійні метеорологічні явища II рівня небезпечності (СМЯ II) по Закарпатській області №10 від 25.09.2020 у зв’язку з переміщенням активного циклону з південного заходу, вдень 26-го, вночі та вранці 27 вересня у Закарпатській області очікується ускладнення погодних умов (II рівень небезпечності, помаранчевий).

На більшій частині території області значні дощі, подекуди з грозою. В окремих пунктах сильні зливові дощі та град. При переміщенні через область фронтальних розділів, вдень 26-го та 27 вересня очікується посилення південно-західного вітру до 15-20, подекуди до 24, на високогір’ї пориви до 30 м/с. Очікується зниження температури повітря 27-го вересня вночі до 3-8°, вдень 11-16° тепла.

Крім того, згідно гідрологічного штормового попередження № 70 від 25.09.2020 року, 26 - 27 вересня на річках Закарпатської області очікується підвищення рівнів води в межах корінних берегів (над рівнями 25.09 на 8 годину) на 0,3-1,0 м, на річках західної частини 0,5-1,5 м.

В місцях проходження сильних зливових дощів буде відбуватися:

  • на малих водотоках швидкоплинне підвищення рівнії? води на 0,3-1.0 м;
  • формування значного місцевого та схилового стоку з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел потічків та водовідвідних канав;
  • можливе відновлення зсувних процесів та утворення локальних селів.

З метою забезпечення безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та інших об'єктів економіки, своєчасного попередження можливих надзвичайних ситуацій та реагування на них в умовах ускладнення гідрометеорологічної ситуації, просимо у межах компетенції забезпечити вжиття необхідних превентивних заходів, зокрема:

  1. Попередити всі сільські, селищні (міські) ради про ускладнення гідрометеорологічної ситуації.
  2. Забезпечити інформування населення про можливі наслідки погіршення погодних умов.
  3. У разі необхідності організувати чергування відповідальних працівників та моніторинг впливу погодних умов на стале функціонування підвідомчих об'єктів життєзабезпечення.
  4. Забезпечити підвищену готовність особового складу і техніки та аварійних бригад (добровільних формувань) сільських, селищних рад для реагування на можливі надзвичайні ситуації під час пропуску дощових паводків. Перевірити наявність необхідної кількості пально-мастильних матеріалів, шанцевого інструменту, засобів відкачки води тощо.
  5. Зобов’язати органи місцевого самоврядування провести термінову перевірку стану присадибних кюветів, вуличних канав, малих водотоків та переїздів через них в межах населених пунктів, у разі необхідності забезпечити їх очистку від побутового сміття, чагарників і залишків деревини з метою запобігання підтоплення дворогосподарств поверхневим внутрішнім стоком. Звернути увагу на можливий розмив незакріплених берегів, руйнування автомобільних доріг.
  6. Вжити додаткових заходів щодо забезпечення безперебійної роботи водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, систем зливової каналізації, дренажних систем, природних і штучних дренажів для відведення дощової води населених пунктів.
  7. Забезпечити перевірку працездатності стаціонарних та пересувних (мобільних) насосних станцій, мотопомп, інших засобів відкачки води та силового обладнання.
  8. Посилити нагляд за висотними механізмами, об'єктами розміщення реклами щодо їх готовності витримувати вітрові навантаження.           .
  9. Вжити заходів щодо забезпечення безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та об'єктів економіки, сталої роботи об'єктів соціальної сфери, особливу увагу звернути на забезпечення автономними джерелами живлення лікарень, реанімаційних відділень, інших важливих об’єктів життєзабезпечення тощо.
  10. Забезпечити оперативне реагування підпорядкованих підрозділів на можливі надзвичайні ситуації на території області, пов’язані із погіршенням погодних умов.
  11. Забезпечити стабільну роботу систем зв’язку, енерго-, газопостачання області.

При ускладненні обстановки, забезпечити невідкладне інформування облдержадміністрації.

Олег КОЦЮБА

Перший заступник голови державної адміністрації, перший заступник голови регіональної комісії

Завантажити


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування