A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Французькі військові почали випробування швидкого тесту на коронавірус

Дата: 21.05.2020 12:34
Кількість переглядів: 169

У Міністерстві збройних сил Франції розпочали випробування нового тесту на виявлення коронавірусу за проєктом ЕasyCoV, який може показувати результат вже за 30 хвилин.

«Система EasyCoV використовує відібрану слину для виявлення коронавірусу. Тестування є дуже простим та дозволяє виявити менш ніж за годину, чи особа є носієм вірусу», - розповіли у міністерстві.

Випробування нового методу тестування проводитимуть Генеральний директорат озброєння та Агентство оборонних інновацій Міністерства збройних сил спільно із розробниками EasyCoV – групою дослідників Sys2Diag та PME SkillCell.

Проєкт отримав фінансування в обсязі 437 тис. євро.

Сутність методу полягає у тому, що з язика пацієнта береться слина, яку поміщають у герметичну трубку. Вона містить спеціальні реактиви, які нагрівають матеріал до температури у 65 градусів упродовж 30 хвилин. Якщо слина містить коронавірус, то реактиві набувають певного кольору.

Нині до клінічних досліджень нового тесту залучено 180 пацієнтів.

У військовому відомстві упевнені, що після завершення випробувань перші 10 тис. тестів можна буде виробити вже за три тижні.

За даними Worldometer, загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у світі становить 5 010 113, з них 325 332 летальні, одужали 1 975 978 осіб.

Джерело.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування