A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Чи винен 5G-зв'язок в пандеміїї коронавірусу?

Дата: 23.05.2020 20:41
Кількість переглядів: 365

Карантин вносить свої корективи в життєдіяльність Європи і світу. Коли у людей багато вільного часу, як ресурсу, - вони намагаються себе чимось зайняти. А так як на два одвічних питання «що робити» і «хто винен» відповідь так і не знайдена, то розкривається плідна ніша для реалізації будь-яких ідей і втілення в життя навіть самих маячних.

Якщо ви не вчили в школі фізику і хімію, - то життя повне чудес, магії та чаклунства.

Світ зіткнувся з невідомою для багатьох епідемією коронавирусу і вчорашні валютні трейдери, експерти по пірамідам і бізнес-коучі особистісного зростання, перекваліфікувалися в вірусологів. Конспірологія підштовхнула в причинах появи пандемії звинуватити не Китай, не таємничі лабораторії в місті Ухань. Беріть вище. У поширенні вірусу винний мобільний зв'язок 5 покоління! Прихильники теорії вірять, що електромагнітне випромінювання пригнічує імунну систему людини, тим самим допомагаючи вірусам і бактеріям проникати в організм. У зв'язку з цим, люди стали масово знищувати обладнання мобільних операторів в Британії, Нідерланадах, Росії та інших країнах.

Згідно з однією з теорій, спалах захворювання стався в китайському місті Ухань після того, як там з'явилася «вишка» 5G. Нібито саме станція стала джерелом зараження, і вірус передається через мережі 5G...

Хоча ніяких наукових підтверджень вищеописаної теорії в даний час не існує, у неї є чимало прихильників, включаючи зірок світового масштабу. Одним з них є британський боксер Амір Хан, раніше володів поясами чемпіону світу за версіями WBA і IBF в напівсередній вазі. «Вам не здається, що коронавірус якось пов'язаний з 5G і вишками, що будуються? Вірус створений людьми і поширений спеціально, щоб протестувати 5G », - заявив боксер в інтерв'ю виданню BoxingScene.

Примітно, що під роздачу потрапляють не тільки 5G-вишки, а й обладнання, пов'язане з 2G, 3G і 4G технологіями.

Світ настільки глобалізований, що істерія докотилася і до України. 7 квітня 2020 року на сайті Президента з'явилася електронна петиція №22/092038-ЕП від Гордей Юліани Валеріївни з вимогою «Заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров`я!» з аргументацією: «Без клінічно підтвердженої доказової бази по безпечності даного виду зв’язку просимо не вводити його в нашій країні !». Петицію навіть встигли підписати 15 133 чоловіки!

А що з 5G в Україні?
Почнемо з самого простого. Зв'язку п'ятого покоління 5G в Україні немає! Для впровадження необхідно виділення частотного ресурсу, що вимагає часу, ресурсів та інвестицій для проведення конверсії. Тільки після всіх процедур внесені до Плану використання радіочастотного ресурсу частоти виставляються на аукціон, де оператори можуть взяти участь у купівлі звільнених частот в діапазонах 700МГц і 3.4 - 3.8ГГц, придатних для побудови 5G.

Вперше 5G в Україні протестували в квітні 2019 року в рамках фестивалю WeGame 5.0. На своєму стенді компанія Vodafone надавала рішення Nokia для можливості на практиці порівняти швидкості 4G і 5G.

25 лютого 2020 р. Міністерство цифровий трансформації і компанія Ericsson підписали меморандум про співпрацю і консультаційної підтримки в сфері фіксованих і мобільних систем зв'язку нового покоління 4G (LTE-Advanced) і 5G.

lifecell і Ericsson анонсували тестування 5G в шести містах України. Формально - планувалася установка тестових сот в фірмових магазинах lifecell в Києві (Бессарабська площа та ТЦ «Оушен Плаза»), Дніпрі (бульвар Європейський), Харкові (вулиця Ярослава Мудрого), Львові (проспект Свободи), Одесі (вулиця Дерибасівська) і Черкасах (вулиця Смілянська) для демонстрації можливостей передачі даних.

5G в світі
Зараз в світі працює 29 комерційних мереж 5G, вендори пропонують близько 30 моделей смартфонів, які підтримують 5G. Основний частотний ресурс, який використовується для побудови мереж п'ятого покоління - діапазон сантиметрових хвиль 3.4-3.8 ГГц. Раніше ці частоти використовувалися для технології WiMax, але були вилучені і після конверсії передані для 5G.

На сайті НКРЗІ ви можете ознайомитися з презентацією від компанії Analysys Mason з інформацією про основні аспекти та технологіях зв'язку п'ятого покоління.

Частоти, що використовуються для 5G.

При чому тут C-дипазон?
Для володарів шапочок з фольги, які в усьому звинувачують зв'язок п'ятого покоління, хоча карти покриття 5G говорять про мізерні території, є дуже погана новина. Ворог куди ближче, ніж їм здається.

Карта покриття Лондонського регіону мережею оператора EE Mobile. Фіолетовий колір - 5G.

Потрібно просто підняти голову!)) Останні років 40 в світі розвивається передача даних через супутник. І в C-діапазоні, а це все ті ж 3.6 - 4.2 гігагерц, десятиліттями на незміцнілі голови громадян в режимі 24/7 з геостаціонарної орбіти йде опромінення! В зону покриття променя потрапляють відразу кілька континентів. Це вам не покриття від сотових вишок в сотню метрів, тут питання більш глобально йде. Супутник за 36 000 км на орбіті - НЕ вишка, до супутника не дотягтися! Ось куди необхідно звернути свій погляд!

Як можна було проспати джерела випромінювання, що віщають з 80-х років минулого століття - загадка!!!

Різноманітні варіанти С-діапазону для телебачення тощо
Частоти

Земля — Супутник, ГГц

Супутник — Земля, ГГц
Стандартний С-діапазон 5,850-6,425 3,625-4,200
Російский C-діапазон 5,975-6,475 3,5-4,2
Розширений C-діапазон 5,850-6,725 3,400-4,200
INSAT (Индийская национальная спутниковая система) 6,725-7,025 4,500-4,800
LMI (Lockheed Martin и Интерспутник) C-Band 5,725-6,025 3,700-4,000

Частотний ресурс С-діапазону.

Зона покриття променів в С-діапазоні супутника Експрес АМ-7, 40 гр.с.д.

Джерело.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування