A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

ІФА-тестування можна буде робити у приватних лабораторіях

Дата: 29.05.2020 12:57
Кількість переглядів: 378

Тести імуноферментного аналізу на визначення антитіл до коронавірусної інфекції можна буде робити у приватних лабораторіях.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу наголосив, що ІФА-тестування не є методом встановлення діагнозу на коронавірусну хворобу COVID-19 – єдиним методом є ПЛР-тестування.

"Те, що стосується наявності лабораторного тестування – в тому числі, у приватних лабораторіях, дійсно, його набагато більше, ніж у лабораторіях для проведення ПЛР-тестування. Вони встановлені у багатьох наших лікарнях – все це можливо, в тому числі, і в приватних закладах".

Заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко уточнив, що ІФА-тестування за алгоритмом мають робити людям, які планово лягають на госпіталізацію та операцію, медпрацівники і працівники силових структур.

ПЛР-тестування та ІФА-тестування у деяких випадках будуть робити паралельно, щоб правильно встановити діагноз, оскільки ПЦР-тестування часто не дає виявити антигени. А ІФА-тестування дозволяє виявляти імуноглобуліни на перших етапах захворювання.

Ляшко повідомив також, що до ІФА-тестування будуть підключати інші лабораторії, щоб не було черг.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування