A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Всесвітній тиждень серцевого ритму

Дата: 02.06.2020 11:00
Кількість переглядів: 408

Всесвітній тиждень серцевого ритму проводиться у багатьох країнах світу. Це можливість ще раз звернути увагу суспільства на проблему серцево-судинних захворювань, які є однією з провідних причин смерті у світі: щороку вони забирають більше 17 мільйонів людських життів. Мета - поліпшення діагностики, лікування і якості життя тих, хто страждає на аритмію. Ці червневі заходи у першій декаді місяця мають щорічний характер.

Порушення серцевого ритму (аритмія) є одним з найбільш поширених патологічних станів серцево-судинної системи. Аритмія виникає як ускладнення артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, цукрового діабету, захворювань щитовидної залози та інших розладів ендокринної системи, вживання надмірної кількості алкоголю. Вона може розвиватися внаслідок порушень мозкового кровообігу, стресів, застосування деяких лікарських засобів, може призвести до розвитку гострої чи хронічної серцевої недостатності, раптової серцевої смерті.

Проблеми з серцебиттям зустрічаються досить часто, за приблизними підрахунками тільки в Україні людей з фібриляцією передсердь (більше відомої як миготлива аритмія) приблизно близько 1,5 мільйона. Основними формами аритмій серця є прискорення скорочень серця (тахікардія), сповільнення їх (брадикардія), приступи серцебиття, блокади  тощо. Деякі види аритмії серця перебігають непомітно для хворого, інші — супроводжуються неприємним відчуттям серцевих «перебоїв», запамороченням.

Нездоровий спосіб життя, який сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, найчастіше формується в дитячому і підлітковому віці, тому профілактику слід починати з самого дитинства. В сучасному суспільстві необхідно розвивати культуру здоров’я, яка включає регулярне медичне спостереження для раннього виявлення захворювань та факторів ризику їх розвитку, навички боротьби зі стресом, прийоми збереження здоров’я в умовах агресивного довкілля і погіршення екологічної ситуації. За даними Всесвітньої федерації серця, 80% випадкам передчасної смерті від інфарктів та інсультів можна запобігти, якщо вести здоровий спосіб життя, відмовитись від вживання тютюну, контролювати харчування і фізичну активність.

Пройти обстеження можна у лікаря: при необхідності він призначить такі обстеження як електрокардіографія, ехокардіографія (ультразвукове дослідження, яке дозволяє визначити розміри стінок та камер серця, наявність свіжого інфаркту чи рубців після колишніх перенесених інфарктів, клапанних вад, неповноцінної роботи серцевого м’язу), магнітно-резонансна томографія т.і.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування