A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Скільки кісток в людині?

Дата: 19.07.2020 10:58
Кількість переглядів: 22107

Здавалося б, анатомія людини дуже добре вивчена за багато сотень років. Так, можна сперечатися і вивчати деякі процеси в людському організмі, але хіба складно відповісти на просте технічне питання - Скільки кісток в людині?

Ви здивуєтеся, але відповіді на це питання ви ніде не знайдете ...

Питання про те, скільки ж кісток у людини, носить виключно медичний характер, і як не дивно, однозначної відповіді для нього немає.

Вказати кількість кісток можна тільки при врахуванні віку людини і його індивідуальних особливостей. Так, у дорослого скелет складається зазвичай з 206 кісток, і в той же час у дитини в складі скелета є близько 300 кісток. Але чому ж спостерігається така різниця, і чому дитячий скелет відрізняється від дорослого? Чому у дорослої людини кісток теж може бути більше або менше? Медицина має відповіді на ці питання.

Чому у дорослої людини кісток може бути більше або менше?

Справа в тому, що у дорослої людини багато кісток зростаються, стаючи єдиним цілим, і в той же час у дитини ті ж кістки можуть складатися з окремих фрагментів, з'єднаних між собою тільки хрящовими тканинами. Звідси і виникає ця різниця, залежна від віку. Зрощення ряду кісток починається ще в грудному віці, і в подальшому, з приходом пізнього підліткового періоду, цей процес закінчується.

Варіація в кількості кісток у дорослої людини спостерігається через те, що деякі кістки в певних умовах можуть так і не зростися, або ж може статися зрощення кісток, які у більшості людей до кінця днів залишаються окремо розташованими. Крім того, по ряду причин можуть з'явитися і додаткові кістки.

Так, наприклад, існує така хвороба, як полідактилія. В цьому випадку у людини можуть з'явитися шості пальці - на одній руці, на обох, або на руках і на ногах. Додатковий палець - це додаткові кістки, які залишатимуться в організмі, якщо людина не пройде операцію з видалення зайвого пальця. Ось один із прикладів, який наочно демонструє варіації кількості кісток.

І це - не кажучи вже про травми, які можуть привести до збільшення або зменшення кількості кісток в організмі. Кожна людина індивідуальна, і в плані скелету це теж актуально.

Ось такі справи!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування