A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Департамент охорони здоров’я: щодо навчального курсу “Особливості створення електронного рецепта”

Дата: 25.07.2022 14:43
Кількість переглядів: 476

Наразі Міністерство охорони здоров’я України з серпня 2022 року запроваджує проект “Електронний рецепт на антибактеріальні лікарські засоби”. Це найбільший цифровий проект в медичній системі. Він реалізується задля того, щоб запобігти самопризначененню антибіотиків та врегулювати безконтрольне використання пацієнтами таких препаратів без призначення лікаря. Після запуску проекту всі лікарі, які здійснюють призначення рецептурних лікарських засобів пацієнтам мають вміти створювати електронні рецепти на антибактеріальні лікарські засоби в Електронній системі охорони здоров'я.

У зв'язку з цим, лікарям первинної та спеціалізованої медичної допомоги та всім лікарям, які здійснюють призначення рецептурних лікарських засобів пацієнтам важливо систематизувати та поглибити знання процесу виписування електронного рецепта в ЕСОЗ. А також сформувати комплексне розуміння основних вимог, принципів та особливостей створення та використання електронних рецептів лікарями. Підготовка лікаря важлива, щоб пацієнти могли без перешкод та вчасно отримувати призначені рецептурні лікарські засоби в аптеці.

Спираючись на вищезазначене, інформуємо про наступне. З метою полегшення адаптації лікарів до змін 15 липня 2022 року на платформі Академії НСЗУ розпочалось навчання за навчальним курсом “Особливості створення електронного рецепта”.


Курс доступний за посиланням після самореєстрації на нього:

https://academy.nszu.gov.ua/enrol/index.php?id=162


Тож за наявної технічної можливості створювати електронні рецепти на антибактеріальні лікарські засоби пацієнтам в ЕСОЗ та з метою забезпечення підготовки лікарів вашої області протягом перехідного періоду, просимо:

  • довести до відома керівництва 303 у вашій області важливість підготовки лікарів до виписування е-рецепту;
  • довести до відома керівництва 303 та лікарів про зміни, які чекають на них з серпня 2022 року, та про перехідний період впровадження е- рецепту. Про важливість підготовки до цих змін та про необхідність проходження навчання лікарями за курсом “Особливості створення електронного рецепта”;
  • довести до відома керівництва 303, що вони мають можливість проконтролювати наявність сертифікату у лікарів, який підтверджує його знання щодо теми навчання та, за потреби, перевірити його справжність за посиланням:

https://academy.nszu.gov.ua/mod/customcert/verify_certificate.php

або на платформі Академії НСЗУ (https://academy.nszu.gov.ua) за кнопкою “Перевірити код сертифікату”.

Також доводимо до відома, що Академія НСЗУ надає Міністерству охорони здоров’я України статистику динаміки навчання та кількості завантажених сертифікатів лікарями в розрізі кожної області. Тому рекомендуємо тримати питання отримання сертифікатів за цим курсом під контролем.

Голова Національної служби охорони здоров’я України Наталія Гусак.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування