A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Програма реімбурсації 2023: важливі зміни

Дата: 29.08.2023 11:08
Кількість переглядів: 37

Шановні колеги!

Цього року в програму реімбурсації вперше увійшли медичні вироби (тест-смужки для вимірювання цукру в крові), а також додались знеболювальні лікарські засоби для паліативних хворих.

Відповідний наказ «Про затвердження переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10 серпня 2023 року» було опубліковано на сайті МОЗ. 

❗️Звертаємо вашу увагу, що наказом МОЗ від 26 серпня 2023 року № 1537 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 21 серпня 2023 року № 1495 «Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10  серпня 2023 року» було прийнято деякі зміни щодо порядку відшкодування  вартості тест-смужок для визначення рівня глюкози у пацієнтів з цукровим діабетом першого типу.

Відтак, змінами передбачається, що відпуск тест-смужок почне здійснюватися у жовтні за електронним рецептом. Для цього наразі ведеться розробка відповідного функціоналу в електронній системі охорони здоровʼя.


❗️Відшкодування вартості тест-смужок за паперовими рецептурними бланками здійснюватись не буде.

Це дозволить як мінімізувати корупційні ризики та махінації, так і дозволить пацієнтам отримувати  рецепти на тест-смужки  у більш зручний спосіб.


Водночас знеболювальні лікарські засоби для паліативних хворих у рамках програми реімбурсації почне здійснюватися вже наприкінці серпня 2023 року.

Знеболювальні ліки для паліативних хворих також відпускатимуться за електронним рецептом. Процес отримання електронного рецепта не відрізнятиметься від інших напрямів програми реімбурсації.

Загалом оновлений реєстр включає 411 лікарських засобів, 72 – препарати інсуліну, 9 – комбінованих лікарських засобів, 23 – медвироби (тест-смужки). Вартість цих медичних виробів та ліків аптекам відшкодовуватиме Національна служба здоров’я України.  


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування