A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Затверджено зміни до "Міжнародного класифікатора функціонування"

Дата: 04.09.2023 09:27
Кількість переглядів: 93

Затверджено зміни до "Міжнародного класифікатора функціонування"

Шановні колеги!

З червня поточного року в електронній системі охорони здоровʼя зʼявилася функціональність обліку реабілітаційних втручань на основі Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоровʼя (МКФ).

Так фахівці мультидисциплінарних команд закладів всіх форм власності, зокрема лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, ерготерапевти, фізичні терапевти та їх асистенти, отримали можливість та почали вносити до ЕСОЗ інформацію про функціонування та ступінь обмеження життєдіяльності до ЕСОЗ за міжнародною класифікацією МКФ. 

Нещодавно Міністерство економіки України наказом від 20 липня 2023 року №8873 затвердило зміни до національного класифікатора 030:2022 “Класифікатор функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я”, які набрали чинність з 1 серпня 2023 року. Ознайомитися зі змінами можна на сайті МОЗ

Відповідні зміни вже впроваджено в ЕСОЗ – вони дозволять фахівцям з реабілітації більш точно працювати з МКФ та коректно обліковувати реабілітаційні послуги в ЕСОЗ та поза ним. 

Застосування МКФ докорінно змінює систему надання реабілітаційної допомоги в Україні, адже передусім ставить у центрі уваги не захворювання, не діагноз – а людину та її шлях до відновлення.

Міжнародна класифікація функціонування є поєднанням медичної, психологічної та соціальної моделей реабілітації і тому є критично необхідною для синхронізованої роботи мультидисциплінарної реабілітаційної команди та ефективного відновлення пацієнта. 

Нагадаємо, що на навчальній платформі Академії НСЗУ доступний до вивчення онлайн-курс для фахівців з реабілітації «Базові засади застосування Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ)»

Також  на платформі Академії НСЗУ фахівці з реабілітації можуть пройти навчальний курс «Документування процесу надання реабілітаційної допомоги на основі МКФ».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування