A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Щодо відпуску лікарських засобів, часткова чи повна вартість яких відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів

Дата: 04.09.2023 10:09
Кількість переглядів: 103

Щодо відпуску лікарських засобів, часткова чи повна вартість яких відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів

Інформуємо вас про те, що наказом МОЗ України від 21 липня 2023 року № 1333, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07 серпня 2023 року за № 1332/40388, (далі - Наказ) були внесені зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 липня 2005 № 360 «Про затвердження Правил виписування рецептів на лікарські засоби і медичні вироби, Порядку відпуску лікарських засобів і медичних виробів з аптек та їхніх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 липня 2005 року за № 782/11062. Цей наказ на сьогодні ще не набрав чинності. Набрання чинності цього наказу очікується у вересні поточного року, про що буде поінформовано додатково.
Так, змінами до Наказу передбачається, що відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів (зокрема і тих, які відпускаються на пільгових умовах або безоплатно) в аптеці буде здійснюватися виключно на підставі електронного рецепта.
Звертаємо вашу увагу, що зазначена зміна передбачає зокрема і те, що призначення лікарем наркотичних (психотропних) лікарських засобів, часткова чи повна вартість яких відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 №1303, здійснюватиметься також виключно за електронним рецептом.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування