A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Призначення пільгових ліків за е-рецептом в рамках місцевого бюджету: маршрут лікаря

Дата: 07.09.2023 14:10
Кількість переглядів: 113

Нагадуємо, що невдовзі відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів в аптеці почне здійснюватися виключно на підставі електронного рецепта. Ця вимога визначена наказом МОЗ від 21.07.2023 № 1333 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 липня 2005 року № 360». 

Звертаємо вашу увагу, що ця зміна передбачає зокрема і те, що призначення та відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів, часткова чи повна вартість яких відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів згідно з ПКМУ від 17.08.1998 №1303, здійснюватиметься також виключно за електронним рецептом. 

Для цього в електронній системі охорони здоровʼя буде реалізовано відповідну програму “Наркотичні лікарські засоби за кошти місцевих бюджетів”. 

Винятки діятимуть лише для лікарських засобів екстемпорального виготовлення; у разі виникнення технічних питань у роботі ЕСОЗ, який унеможливлює виписування електронних рецептів; або у випадку призначення таких препаратів на територіях, де тривають активні бойові дії. У таких випадках призначення та відпуск ліків може здійснюватися за паперовим рецептом.

Наразі відповідний наказ пройшов державну реєстрацію в Міністерстві юстиції України. Щойно відповідний наказ набере чинності (орієнтовно середина вересня) ми додатково проінформуємо вас про входження змін у дію.

Просимо вас завчасно врахувати ці зміни в роботі та бути готовими почати виписувати/погашати виключно в електронному вигляді рецепти на ліки, вартість  яких повністю чи частково відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів  згідно з ПКМУ від 17.08.1998 №1303.


Маршрут лікаря

Як призначати наркотичні (психотропні) лікарські засоби, часткова чи повна вартість яких відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів

1. Тепер електронний рецепт повноцінно замінить рецептурні бланки форми №1 та №3 для призначення наркотичних ліків у рамках програм місцевих бюджетів.

2. Виписати е-рецепт може лікар будь-якої спеціальності державної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП незалежно від наявності договору з НСЗУ.

3. Оберіть відповідну програму в ЕСОЗ – “Наркотичні лікарські засоби за кошти місцевих бюджетів” 

4. Наступний крок – внесіть інформацію про рецепт, обравши лікарський засіб за міжнародною непатентованою назвою, його кількість, дозування, тривалість лікування та спосіб вживання.

5. Додатково до способу вживання/застосування ліків вкажіть у полі “Сигнатура”:

  • відсоток відшкодування вартості ліків (50% чи 100% - тобто безоплатно)
  • ЄДРПОУ та найменування закладу, його місцезнаходження
  • власне прізвище та ініціали.

6. Підтвердіть рецепт та переконайтеся, що пацієнт отримав номером рецепта та код його погашення. 

7. За потреби чи на прохання пацієнта можна роздрукувати інформаційну довідку та видати її пацієнту. Зауважте, інформаційна довідка не прирівнюється до рецепта, то ж її не потрібно засвідчувати підписом та печаткою лікаря.

https://s7497428.sendpul.se/sl/MzA3MTA1MTE=/a49349e53314dc49368c69b1f2fc4f45a0385s4

https://s7497428.sendpul.se/sl/MzA3MTA1MTI=/a49349e53314dc49368c69b1f2fc4f45a0385s4

Greetings_from_the_Ongs_kopiya_13


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування