A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Новини

Медичні міфи і помилки, в які вірили навіть лікарі

Незважаючи на те, що ми на 200% довіряємо людям у білих халатах, лікарі частенько демонструють невігластво. Ми підібрали найбільш популярні медичні помилки, в які досі вірять деякі лікарі, і сподіваємося, що таких залишилося дуже мало.

18:59 03.06.2020

Скільки коштів потрачено на боротьбу з коронавірусом?

Міністерство фінансів із посиланням на дані Держказначейства повідомляє, що на придбання товарів і послуг, необхідних для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID 19, Україна витратила 2,62 млрд грн, чверть цієї суми з державного бюджету, решта – з місцевих.

21:09 02.06.2020

Всесвітній тиждень серцевого ритму

Всесвітній тиждень серцевого ритму проводиться у багатьох країнах світу. Це можливість ще раз звернути увагу суспільства на проблему серцево-судинних захворювань, які є однією з провідних причин смерті у світі: щороку вони забирають більше 17 мільйонів людських життів. Мета - поліпшення діагностики, лікування і якості життя тих, хто страждає на аритмію. Ці червневі заходи у першій декаді місяця мають щорічний характер.

11:00 02.06.2020

Рішення 26 сесії Тячівської районної ради №715 «Про затвердження Положення про платні послуги та тарифів на платні послуги, які надаються КНП «Тячівська районна поліклініка» Тячівської районної ради»

Рішення 26 сесії Тячівської районної ради №715 «Про затвердження Положення про платні послуги та тарифів на платні послуги, які надаються КНП «Тячівська районна поліклініка» Тячівської районної ради» Ознайомитись

16:43 01.06.2020

Сьогодні - Всесвітній день батьків

Часто батьки, враховуючи всі ті труднощі, з якими їм доводиться стикатися, щоб ростити своїх чад, відчувають себе як якісь «хлопчики для биття». Цікаво, що така традиція дійсно була і походить з Англії. У 15-18 століттях при вихованні високих спадкоємців, оскільки бити їх строго заборонялося, то карали за провини не цих королівських осіб, а спеціальних хлопчиків, які виховувалися поряд з ними. Це покарання було дуже ефективним, адже принцу суворо не дозволяли грати більше ні з ким іншим, крім хлопчика для биття. Уявити собі зараз таке дуже складно, проте, на якомусь прихованому рівні, батьки нерідко відчувають себе саме в такому становищі. Залишається сподіватися, що все їх терпіння не дарма, адже з часом ми всі, переконуємося в цьому.

12:14 01.06.2020

Міжнародний день захисту дітей

Найстаріша іграшка - музейний експонат і має вік понад 1000 років до нашої ери. Сьогодні, за деякими підрахунками, близько 30 елементів конструктора Лего доводиться на кожного жителя планети, але далеко не у кожної дитини є хоча б один елемент.

00:47 01.06.2020

Тест по медицині, який зможе пройти тільки медик або ерудована людина

Медицина - найблагородніша із усіх мистецтв, сказав колись Гіппократ. І сьогодні лікарі своєю працею, як і раніше підтверджують цей вислів, рятуючи життя людей в умовах, коли здається, не залишилось жодної надії.

15:14 31.05.2020

Як навчити дитину їсти менше солодкого: прості поради

У середньому сучасна дитина з'їдає в день до 23 чайних ложок цукру — це приблизно в 3,5 раза вище рекомендованої норми. І всупереч тому, що цукор необхідний для повноцінного розвитку, а глюкоза — це основне джерело енергії клітин і «паливо» для мозку, постійний надлишок солодкого в раціоні може в підсумку дуже погано позначитися на здоров'ї дитини. Підвищена резистентність до інсуліну, ризик хвороб серця і судин, порушення обміну речовин — це лише деякі з небезпек, якими загрожує зайвий цукор. Але як же відучити дитину від солодкого, цукор буквально скрізь?

12:20 31.05.2020

Всесвітній день без тютюну

Під час експедицій Колумба індіанці дарували їм тютюнові листя, які використовувалися ними для куріння, жування, як лікарські препарати. Сам Колумб не оцінив цю рослину, а ось один з його моряків Родеріго де Перез привіз з експедиції звичку палити, після чого і став першою європейською жертвою тютюнопаління.

00:27 31.05.2020

10 цікавих фактів про нюх

Те, що людина сприймає запахи за допомогою саме носа, ні в кого сумніву не викликає. Людина здатна розрізняти більше трильйона запахів завдяки рецепторам, які посилають сигнали в мозок і пов’язують сприйняття запаху з пам’яттю. Цікаві факти про нюх:

20:49 30.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування