A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Новини

Ви пускаєте слину під час сну? Вам неймовірно пощастило - і ось чому

Сон - це фундаментальний процес для нашого тіла. Якщо ми хочемо вести продуктивне й активне життя, нам потрібно добре висипатися кожну ніч! Відсутність нормального нічного відпочинку негативно впливає на функції мозку. Він не встигає обробити інформацію, очиститися від нейродегенеративних клітин і токсинів, і відсортувати спогади.

13:47 30.05.2020

День жіночої емансипації (День емансіпе)

30 травня День жіночої емансипації або, як його ще називають, День емансіпе. Емансипація жінок — це надання жінкам рівноправності в суспільному, трудовому та сімейному житті. Рівноправність передбачає право жінок на освіту, право обирати і бути обраною до державних органів влади, право на працю і рівну зарплату з чоловіками. Є дві версії виникнення цього свята, перша – цього дня в 1431 році була спалена на вогнищі Жанна Дарк, друга – у 1932 році 30 травня у Німеччині був прийнятий “Закон про юридичне становище жінок-чиновників”.

00:01 30.05.2020

Cобаки можуть розпізнати інфікованих коронавірусом

Під час проведеного у Фінляндії експерименту собак навчили розпізнавати специфічний запах інфекції COVID-19. Вчені сподіваються, що це допоможе в подальшому виявляти інфікованих в аеропортах та будинках престарілих.

15:24 29.05.2020

Всесвітній день здоров'я травної системи або Всесвітній день здорового травлення

29 травня проводять Всесвітній день здоров'я травної системи або Всесвітній день здорового травлення. World Digestive Health Day - 29 травня 1958 року, в останній день Першого Всесвітнього конгресу гастроентерологів, який відбувся у Вашингтоні (США), зібрання видатних гастроентерологів оголосило про створення Всесвітньої організації гастроентерології. Ці травневі заходи у третій декаді місяця мають щорічний характер.

00:01 29.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування