A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Новини

Всесвітній день донора крові

Типова вага крові в нашому організмі становить 8% від ваги тіла, а 5% її запасів знаходиться безпосередньо в серці. Від 15 до 20% крові надходять в центральну нервову систему і мозок, 22% - в нирки.

11:02 14.06.2020

Міжнародний день поширення інформації про альбінізм

Вроджене порушення - альбінізм, відоме ще як гіпопігментація, викликається частковим або повною відсутністю меланіну - пігменту, який відповідає за кольор шкіри, очей і волосся. Причина альбинизму - клітинна. Несправні гени не виробляють меланін і їх не можна змусити це робити. У альбіносів рожеві або червоні очі. Колір їх райдужної оболонки варіює від сірого до блакитного і навіть коричневого. У людей з альбінізмом часто спостерігається одне або кілька порушень зору: поганий зір, ністагм (мимовільний рух очей) і фотобоязнь (чутливість до світла). Люди з альбінізмом синтезують вітамін D в п’ять разів швидше, ніж люди з темною шкірою.

17:47 13.06.2020

Увага! Відключення електроенергії в місті Тячів (додатково)

За інформацією чергового Тячівського РЕМу 11 та 12 червня  2020 року з 9:00 до завершення робіт у місті Тячів частково по вулицях 40 років Перемоги, Пушкіна, Масарика (колишня Суворова), Пражська (колишня Кутузова) будуть проводитися ремонтні роботи з відключенням електроенергії.

16:27 10.06.2020

Міжнародний день друзів

Наші людські взаємини, які ми характеризуємо цим прекрасним словом, настільки унікальні, що ніяке інше слово просто не підійшло би. Дружба - це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси і точки дотику. Друг ніколи не залишить у біді і завжди прийде на допомогу. Не буде байдужим, може тільки до дрібниць, які і так всім заважають. Він або вона сповнені відвертості, але немає більш надійної людини, щоб зберегти якусь важливу таємницю. Позитивність дружніх відносин важко заперечити. Вона цінувалася завжди і в усі часи.

16:01 09.06.2020

У Тячеві відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини (+ фотозвіт)

5 червня 2020 року під час робочої поїздки в Тячівський район голови Закарпатської області О.Петрова відбулося урочисте відкриття новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини  в місті Тячів.

11:51 09.06.2020

До яких хвороб жінки більш схильні, ніж чоловіки

Жінки і чоловіки хворіють по-різному: симптоми одних і тих самих захворювань можуть істотно відрізнятися (і саме через "незвичність" жіночих симптомів серцевого нападу жінки частіше пізніше отримують допомогу і навіть вмирають від інфарктів). Крім того, ризик розвитку багатьох серйозних захворювань у жінок іноді у багато разів вищий, ніж у чоловіків — і тому дуже важливо дізнатися, до яких саме небезпечних хвороб вони частіше схильні, щоб бути особливо уважними до ранніх симптомів, а також більше зусиль докладати для їх профілактики.

19:54 05.06.2020

4 червня - Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії

19 серпня 1982 на своїй надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей - жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.

14:33 04.06.2020

Медичні міфи і помилки, в які вірили навіть лікарі

Незважаючи на те, що ми на 200% довіряємо людям у білих халатах, лікарі частенько демонструють невігластво. Ми підібрали найбільш популярні медичні помилки, в які досі вірять деякі лікарі, і сподіваємося, що таких залишилося дуже мало.

18:59 03.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування