A A A K K K
людям із порушенням зору
Тячівська консультативна поліклініка
Офіційний сайт Комунального некомерційного підприємства "Тячівська консультативна поліклініка"

Новини

День жіночої емансипації (День емансіпе)

30 травня День жіночої емансипації або, як його ще називають, День емансіпе. Емансипація жінок — це надання жінкам рівноправності в суспільному, трудовому та сімейному житті. Рівноправність передбачає право жінок на освіту, право обирати і бути обраною до державних органів влади, право на працю і рівну зарплату з чоловіками. Є дві версії виникнення цього свята, перша – цього дня в 1431 році була спалена на вогнищі Жанна Дарк, друга – у 1932 році 30 травня у Німеччині був прийнятий “Закон про юридичне становище жінок-чиновників”.

00:01 30.05.2020

Cобаки можуть розпізнати інфікованих коронавірусом

Під час проведеного у Фінляндії експерименту собак навчили розпізнавати специфічний запах інфекції COVID-19. Вчені сподіваються, що це допоможе в подальшому виявляти інфікованих в аеропортах та будинках престарілих.

15:24 29.05.2020

Всесвітній день здоров'я травної системи або Всесвітній день здорового травлення

29 травня проводять Всесвітній день здоров'я травної системи або Всесвітній день здорового травлення. World Digestive Health Day - 29 травня 1958 року, в останній день Першого Всесвітнього конгресу гастроентерологів, який відбувся у Вашингтоні (США), зібрання видатних гастроентерологів оголосило про створення Всесвітньої організації гастроентерології. Ці травневі заходи у третій декаді місяця мають щорічний характер.

00:01 29.05.2020

Звідки в бананах радіація і чи небезпечно це для нашого здоров'я

Радіація давно вже закріпилася в людській свідомості як щось дуже небезпечне для здоров'я. Відносно це так, але тільки якщо ми говоримо про надмірну її кількість. Наші побоювання в більшості полягають у тому, що радіація — це те, що не має ні запаху, ні кольору, ні смаку. Тільки через якісь невідомості ми продовжуємо цього боятися, хоча в наш час навіть уявити собі не можемо наскільки часто ми піддаємося даним радіоактивним випромінюванням. Крім того, напевно, не кожен знає про те, що в продуктах харчування радіація теж є. Ми можемо вживати овочі і фрукти і навіть не знати про це. Так, більшість людей можуть турбуватися про вміст радіації в наших улюблених екзотичних бананах.

13:28 28.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування